הצעה לתחרות, הוגשה בשיתוף עם אדריכל יוסף בורשטיין ומשרד אב אדריכלות נוף.

דאלית אל-כרמל הוא הישוב הדרוזי הגדול והחשוב בישראל. הישוב בתהליך צמיחה מישוב כפרי מסורתי ומתפתח, לישוב מודרני בעל מאפיינים עירוניים.

הצעתנו לבניין המועצה החדש ולגן הציבורי הצמוד אליו נותנת מענה למורכבות זו ולהזדמנויות הגלומות בה, וסבה סביב שלוש מערכות יחסי גומלין:

בין המרחב הציבורי לבין הסביבה, הנוף והטבע

אדריכלות המבנה מאופיינת בחזיתות מאבן פראית מקומית ומשטחים מזוגגים רחבים, המשלבים מדפי הצללה ורפפות לוויסות חדירת האור והקרינה. סככות גדולות עם גפנים מטפסים מציעות שטחי צל סביב הבניין, בגן ולאורך הרחוב, ומתווכות בין חללי הפנים לשטחי החוץ. מערכת התנועה למבקרים בתוך האתר מציעה חופש ונגישות מקסימלית.

מתכונת הבינוי והפיתוח המוצעת מחזקת את אופיו של הרחוב הראשי המתהווה, זאת באמצעות יצירת דופן עירונית המשכית לרחוב הכוללת את חזית המבנה והכניסה אליו, ומערכת סככות גפנים.

תכנון הפיתוח מושתת על מחויבות לסביבה, ויישום עקרונות בניה ירוקה. ההצעה התכנונית משמרת את הערכים הנופיים המקומיים: קו הרקיע של הישוב, נופי רכס הכרמל הירוקים ואזכורים בחומר ובצורה לנופיה המקוריים של דאליה.

בין התושב לבין ממסד השלטוני

בתכנון המרחבים הציבוריים, הפרויקט שואף לייצר מקומות מפגש לכלל תושבי דאליה, ובין התושב לבין נציגי הממסד. הגן הסמוך למבנה המועצה, רחבות הכניסה והכיכר שבמפלס הביניים, מאפשרים מפגש המייצר הידברות ושיח, התורמים להגברת מעורבות התושבים בנעשה בישוב.

בין דמוקרטיה אזרחית לבין תרבות המקומית

באגף העיקרי במבנה, ההצעה כוללת תוספת של אולם רב תכליתי גדול, שבקצהו מרפסת רחבה הצופה אל הישוב מעל לכיכר. האולם ישמש את המועצה לדיונים רבי משתתפים, חלקם פתוחים לתקשורת ולציבור. בשאר הזמן, ישמש האולם את הציבור לפעילויות תרבותיות וחברתיות. אולם זה יסייע לחשוף ולהנכיח את עבודת המועצה בפני ציבור התושבים, ובה בעת ליצור חיבור חיוני בין העשייה הדמוקרטית לבין החיים התרבותיים והציבוריים של תושבי דאלית אל-כרמל.

צוות התכנון: מישה דנילוב. הדמיות: תומר הררי